De baas over je energie: van stress naar vertrouwen

Help! Stress! De hele dag in meetings, collega's die niet doen wat jij wilt en dan ook nog een telefoontje van thuis dat de boel in de war stuurt. Dit soort momenten hebben effect op je. Misschien wel meer dan je denkt. Stel je eens voor hoe een dag is zonder gevoel van stress. Jij navigeert met gemak door momenten die jou triggeren. Snel herstel van stress naar vertrouwen start met de inzichten uit de Energy Leadership Index.

Dagelijkse stress

Als leider heb je dagelijks te maken met een drukke agenda, deadlines, privédingen en zaken die anders lopen dan verwacht. Dit kan leiden tot stress. Bij stress maakt je lichaam automatisch katabolen aan. Het effect is dat je niet meer effectief reageert op je omgeving. Je wilt je gelijk halen, twijfelt aan jezelf, geeft orders, ziet problemen in plaats van mogelijkheden of je weet het simpelweg even niet meer.

Anabole energie

Stress is slecht voor je lichaam, eigenlijk weten we dat wel. Hoe dat zit? Bij stress raakt je lichaam in de katabole stand. Je lichaam maakt het hormoon cortisol aan waardoor cellen afgebroken worden, letterlijk. Het omgekeerde gebeurt als je stressvrij bent. In de anabole stand maakt je lichaam cellen aan en repareert kapotgemaakte cellen. Dit is precies waarom rust zo belangrijk is. Ken je mensen die rust uitstralen? Als je leert snel te herstellen dan kom je automatisch in rust en dat merk je meteen. Je hoofd is helderder, je communiceert beter en je voelt je letterlijk lekker in je vel.


Inzicht in je gedrag

De Energy Leadership Index brengt jouw katabole en anabole energielagen op dit moment in beeld. Het laat zien hoe je reageert onder stress én waar je energie nu zit. Met de inzichten van dit assessment ga je aan de slag met een professionele coach. Op deze manier leer je om snel te herstellen van triggers waardoor je als leider helder denkt, beslissingen kunt nemen, overal kansen ziet en in verbinding bent met je mensen, klanten en stakeholders. Kortom: lekker effectief bent en lekker in je vel zit en dat ook blijft.

Snel herstel

Net als spieren kun je je mentale veerkracht versterken. Dit start met inzicht in jouw belemmerende gedachten, de zogenaamde stemmetjes of saboteurs. We leren je hoe je deze gedachten de baas bent, zodat je de negatieve spiraal kunt doorbreken met een ander gevoel en actie als resultaat. Daarnaast leer je hoe je bijvoorbeeld je ademhaling en lichaamshouding in kunt zetten om snel weer volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Een tipje van de sluier; je hormonen spelen hierin een grote rol.

Het assessment

De Energy Leadership Index bestaat uit een vragenlijst. Je ontvangt een rapport en tijdens een persoonlijke debrief leer je meer over jezelf en jouw energie. Een aanvulling met 360 graden feedback op 36 leiderschapscompetenties kan ook. Hierbij hoor je hoe anderen jouw leiderschap ervaren, zowel in de werkomgeving als thuis of in sociale situaties.


Eye for Growth
Pablo Picassostraat 77
3059 VK ROTTERDAM
info@eyeforgrowth.nl

Algemene voorwaarden
Privacy statement