Onze mensen en teams staan nu veel meer in hun kracht

De teams van Jessica en Martijn van Stedin groeien heel hard. “Als je een willekeurige krant openslaat, snap je wel waarom. De energietransitie vraagt veel van ons”, zegt Jessica. “We willen onze teams alle mogelijkheden bieden om samen te groeien en ontwikkelen om de uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.” Als externe expertise nodig is voor een interventie of verbetertraject, schroomt Stedin niet om die in te schakelen. Stedin heeft een goede partner gevonden in Eye for Growth.

Jessica is als programmamanager Zakelijk Complex (Hoogspanning) operationeel verantwoordelijk voor de Instandhoudingsketen, waarbinnen we het onderhoud, herstel en storingen van (hoogspannings)installaties realiseren. Deze uitdagende opdracht voeren we uit met een groot team van technici, werkvoorbereiders, planners en projectleiders. “Op aanraden van Martijn heb ik Masja van Eye for Growth benaderd voor een mooie veranderopdracht: onze werkvoorbereiders helpen om een volgende stap te maken in hun ontwikkeling.”

Martijn is vakgroephoofd Primair (145 collega’s); zijn taak is om – samen met zijn collega’s – te zorgen voor voldoende goed opgeleid, getraind, gemotiveerd personeel. “Ik heb Masja getipt voor deze veranderopdracht, omdat zij precies de juiste competenties heeft voor deze klus. We kennen elkaar al 24 jaar, via de korfbalvereniging. Masja is een heel fanatieke, gedisciplineerde sporter die nooit genoegen neemt met een zesje. Daarom vertrouw ik ook op professioneel vlak volledig op haar.”

Coaching voor uitvoerend team én leiders

Masja’s eerste opdracht bij Stedin bestond uit het coachen van zo’n 25 werkvoorbereiders, om meer zelfstandig en vanuit eigenaarschap hun werk te doen. Daar lag ook werk voor de rest van het team en de aansturing, omdat processen en werkafspraken niet altijd even duidelijk waren. Jessica vertelt: “Naast een-op-een-coaching van de werkvoorbereiders zelf, heeft ze naar de teamdynamiek gekeken en welke sturing en randvoorwaarden vanuit de organisatie nodig zijn om het werk goed te kunnen doen. Daar hebben wij als leiding ook iets in te doen, daar houdt ze ons heel scherp op.” Ze lacht: “Af en toe tot vervelens toe. Want ze is een volhouder. En sommige boodschappen wil je eigenlijk liever niet horen, omdat je eigenlijk gisteren al klaar wilde zijn.” Het resultaat mag er zijn. “In deze teams is het geleerde ‘gewoon’ geworden. Geen project meer, maar een nieuwe manier van samenwerken en leidinggeven. We zijn er zeker nog niet. Maar we hebben nu als team een fundament om op verder te bouwen.”

 Meer dan een shot cafeïne

Parallel aan dit traject had Martijn ook een uitdaging. “Als werkgever of leidinggevende gun je je teams een fijne werkomgeving, de kans om lekker te werken en een goed team te vormen met je collega’s. In één team zagen we dat de onderlinge werksfeer steeds verder bekoelde en dat dit invloed had op het geleverde werk. En op de capaciteit: er was veel verloop. Dat vroeg om een drastischere ingreep dan een shot cafeïne en een paar opbouwende ochtendbijeenkomsten, weekstarts of heidagen. Het dna van de afdeling klopte gewoon niet. En we hadden zelf de competenties niet in huis om dat te veranderen”, vertelt hij.

 “Ik heb Masja om hulp gevraagd. Zij was vanaf het begin heel eerlijk. Ze zei: hier is geen quick fix meer voor. Als je dit écht wilt veranderen en patronen wilt doorbreken, moet je serieus met elkaar aan de slag. Voor langere tijd, minstens een jaar. Je gaat niet direct resultaat zien en het gaat niet altijd leuk zijn. Om samen de finish te halen, moet je door pijn heen. Ze tipte ons de Durvt-methodiek, die ze heel open en consistent samen met de coaches van Durvt bij ons heeft toegepast. Het schuurde wel eens. Want dit goed doen kost tijd en dat betekende voor ons gewoon veel productieverlies. Midden 2023 liep het traject af. Het is precies gegaan zoals ze vooraf voorspeld had. Ook wij zijn nog niet klaar, maar het urgente van toen is eraf en we kunnen nu zelf weer verder. Samen met het interne borgingsteam dat ook getraind is binnen dit traject.”

 Smaakt naar meer

“We groeien als teams en als organisatie. Dat smaakt naar meer”, zegt Jessica. “Inmiddels passen we het geleerde ook toe op de teams met een goede werksfeer. Niet omdat er een probleem is, maar omdat we als organisatie willen leren en groeien. Ook deze teams moeten zich uiteindelijk aanpassen aan een sterk veranderende omgeving, maatschappelijke uitdagingen en verhoogde werkdruk. De energietransitie vraagt veel van ons en we hebben onze mensen hard nodig. Die willen we een fijne werkomgeving bieden, met een positieve sfeer. Problemen kunnen we beter voor zijn. En ook daarin kan Eye for Growth ons goed ondersteunen.”

 Inmiddels heeft Eye for Growth de negende opdracht bij Stedin afgerond. En het plan is dat nog meer teams begeleiding krijgen. Martijn: “Het is genieten om Eye for Growth aan het werk te zien. Er wordt gewoon écht geleverd. Onze mensen en teams staan nu veel meer in hun kracht.”

 

 

 


Eye for Growth
Pablo Picassostraat 77
3059 VK ROTTERDAM
info@eyeforgrowth.nl

Algemene voorwaarden
Privacy statement