Wat lossen we op?


Lopen jullie tegen de volgende situatie(s) aan? Én willen jullie daar graag verandering in aanbrengen? Dan staan wij voor jullie klaar!

groei-onderneming

Loopt jouw organisatie tegen de volgende situatie(s) aan? Én wil jij daar graag verandering in aanbrengen? Dan staan wij voor jullie klaar!

 

Kwaliteit als uitdaging

 

Ontevreden medewerkers

Medewerkers ervaren een hoge werkdruk en dit heeft effect op hun tevredenheid. Ze krijgen hun werk steeds vaker niet op tijd af, ook al doen ze nog zo hun best. Hierdoor komen ze niet toe aan de verbeteringen die jullie, en zij ook, graag doorvoeren. De workload is toegenomen en deadlines worden continu verschoven. Snelheid en eventueel time to market komen hierdoor in het gedrang.

 

Onvoldoende samenwerking

Samenwerking tussen afdelingen wordt als onvoldoende ervaren. Hierdoor verloopt de samenwerking in de keten niet zoals jullie graag zouden willen. Gevolg is dat de verschillende afdelingen iets van elkaar vinden en zijn gestopt om dit met elkaar te bespreken. En hoe logisch als je dit als medewerker vaker hebt aangegeven en merkt dat hier voor jouw gevoel niets mee gebeurt. Als managementteam hebben jullie je handen vol en zoeken naar de voor jullie passende route voorwaarts.

 

Sterke groei

Als start-up zijn jullie een paar jaar geleden gestart en groeien enorm. In die tijd was het makkelijk schakelen met elkaar om snel een paar dingen af te stemmen. Omdat jullie groeien, wordt het aanbrengen van structuur in sturing en processen steeds belangrijker om de neuzen dezelfde kant op te houden.

 

Realiseren van jullie visie

Jullie hebben als managementteam een duidelijke visie. Toch merken jullie dat leidinggevenden en medewerkers hun eigen richting bepalen. Jullie worstelen met de vraag hoe jullie de huidige visie kunnen vertalen naar operationele doelstellingen op alle niveaus.

 

Procesoptimalisatie

Er is van alles beschreven in de organisatie, maar er wordt niet mee gewerkt. Nieuwe medewerkers vinden het lastig om hun weg te vinden doordat informatie op verschillende plekken staat. Hierdoor werkt iedereen op zijn/haar eigen manier. Jullie vragen je af hoe je ervoor kunt zorgen dat medewerkers een voorspelbare en betrouwbare kwaliteit kunnen leveren.

 

Grip

Als eigenaar ben jij voor je gevoel de laatste tijd steeds meer brandjes aan het blussen en aan het managen in plaats van ondernemen. Herken jij dat medewerkers bij jou komen voor antwoorden in plaats van dat ze deze zelf bedenken? Het voelt alsof je geleefd wordt en alsof je de controle af en toe verliest over wat er zich afspeelt in je bedrijf.

 

Ontdek de mogelijkheden

Eye For Growth helpt jouw organisatie om efficiënter en plezieriger te werken waardoor er meer werk in mindertijd gedaan kan worden. Je meer tevreden medewerkers en meer tevreden klanten krijgt. Kortom (meer) winst op alle terreinen!!

 

Doe de quickscan en ondek waar jouw organisatie kan verbeteren

 

operationele-doelstelling

Ontdek de mogelijkheden

Wil je weten wat Lean kan betekenen voor jouw organisatie?

Of vul het onderstaande contactformulier in. Wij nemen dan uiterlijk binnen twee werkdagen contact met je op!

Neem contact op